Какво представлява Neuroforma за центрове за рехабилитация?

Neuroforma е едно иновативно устройство, създадено от експерти по неврорехабилитация и невропсихология за центрове за рехабилитация, чрез което се тренират двигателните и когнитивните функции и контрола на равновесието. То е предназначено за онези центрове за рехабилитация, които искат да постигнат:

 • спестяване на време и повече удобство,
 • по-удовлетворени и ангажирани пациенти,
 • по-добри терапевтични резултати.

 

 

Neuroforma използва технология за виртуална реалност и улавяне на движението в 2D и 3D, с доказана полза при неврорехабилитация, посредством направени научни изследвания.

Neuroforma Ви предлага едно модерно средство с biofeedback елементи за обратна връзка, което ще направи работата Ви по-ефективна, а пациентите ще оценят ползите от нея!

Модул за трениране на контрола на равновесието

Понастоящем системата Neuroforma за центровете за рехабилитация се предлага с модул за трениране на контрола на равновесие и с включена силова платформа!

Новият модул се състои от упражнения за контрол на равновесието за подобряване на двигателните и когнитивните функции, платформа за рехабилитация на контрола на равновесието и предпазно перило. Всяко от упражненията има 28 нива на трудност и опция за задаване на необходимата посока на навеждане.

Това разнообразие позволява използването на Neuroforma в центровете за рехабилитация и нейната интегрирана платформа за рехабилитация на контрола на равновесието, не само за подобряване на състоянието на пациенти с неврологични проблеми, но и за посттравматична и ортопедична рехабилитация на деца и възрастни.

Ние се уверихме, че новият модул и основната система са удобни за ползване. Тя предоставя изобилие от възможности за терапевта, като същевременно е лесна и интуитивна за ползване.

Предпазното перило и платформата за контрол на равновесието са проектирани за ползване в ограничени пространства. Те могат бързо и лесно да се сгънат, за да не задръстват помещението.

За да създадем модула за трениране на контрола на равновесието, ние работихме в сътрудничество с Института по експериментална и клинична медицина на Полската академия на науките. Заедно проведохме проучвания за ефективността на тренирането на двигателните и когнитивни функции с използване на силова платформа. Въз основа на направените констатации, ние създадохме един иновативен модул за трениране на контрола на равновесието, който прилага парадигмата на двойната задача.

Neuroforma за центрове за рехабилитация с модул за трениране на контрола на равновесието е едно цялостно средство за неврологична, пост-травматична и ортопедична рехабилитация, което ще бъде чудесно допълнение към Вашата практика!

Поръчка

Какво получавате, когато поръчвате Neuroforma за центрове за рехабилитация?

 

oprogramowanie.png Удобна мобилна станция, която включва голям екран, компютърна система и технология с 3D оптична система

ikonki_oferta_2.png Неограничен достъп до двигателно-когнитивни упражнения и модули: тренировъчни сесии, огледална терапия, настройка на параметрите, потребителска база, корекция на положението на тялото и видео инструкции.

Модул за трениране на контрола на равновесието със силова платформа, предпазно перило и специален комплект тренировки на двигателните и когнитивни функции (допълнителен модул).

wdrozenie.png Приложение на Neuroforma, заедно с обучение на служителите за работа с нея.

aktualizacje_2.png Безплатни актуализации на най-малко 5 модула в рамките на 12 месеца след закупуването.

wsparcie-techniczne_2.png Пълна техническа поддръжка в продължение на 12 месеца след закупуването.

Попълнете формуляра

Попълнете формуляра по-долу и ние ще изпратим подробна оферта на имейл адреса Ви в рамките на три работни дни.

Consent to process personal information

We need your consent to process personal information in order to send you information about Neuroforma.

С настоящото давам съгласието си на Titanis Sp. z o.o. с адрес ул. Бруна (Bruna) 2/44 във Варшава да обработва личните ми данни, за да получавам електронни съобщения с информация за Neuroforma.

Декларирам, че съм запознат/а с правото си да виждам, променям или изисквам преустановяване на обработването на личните ми данни. Предоставям доброволно личните си данни.

Благодарим Ви, че попълнихте формуляра :)

Ще се свържем с Вас в рамките на 3 работни дни, за да уредим подробностите за инсталирането на Neuroforma за рехабилитационни центрове.

Ако имате въпроси, моля свържете се с нас:

 

За кого е това?

Stanowisko Neuroformy

Пакетът „станция Neuroforma“ е предназначен за центрове за рехабилитация и други институции, които работят с пациенти в терапевтични зали, където се изисква цялостно, прецизно и лесно за ползване средство.

Neuroforma е предназначена за пациенти с неврологични заболявания и травми. Тя подпомага най-вече рехабилитацията на пациенти с множествена склероза и такива, които се възстановяват от инсулти и мозъчни травми.

Stanowisko Neuroformy - korzystanie na wózku Neuroforma е подходяща за изпълняване на упражненията както от седящо, така и от стоящо положение. Следователно, може да се използва за тренировки и на пациенти в инвалидни колички.

Широката гама от конфигурации на упражненията дава възможност на опитните терапевти да използват програмата и за работа с други пациенти, когато се изисква подобряване на тяхната двигателната или когнитивна функция.

Предимства

oprogramowanie.png Neuroforma е едно малко средство с големи възможности, което ще обогати Вашата практика и ще повиши нейната конкурентоспособност.

wiele-narzedzi.png В едно устройство получавате много инструменти. Упражненията са гъвкави и дават възможност за лесна промяна и адаптация, за да отговорят на нуждите и способностите на пациенти с различни дисфункции.

nowoczesnosc.png Вашата терапевтична зала ще придобие един по-високотехнологичен облик. Пациентите Ви ще харесат работата с Neuroforma благодарение на приятните формати на упражненията, тяхната гъвкавост, състезателни елементи и възможност за проверка на резултатите.

wygoda.png Ще спечелите време и удобство. Neuroforma е автоматизирана станция, при която след стартирането на подходящо упражнение, пациентите могат да работят самостоятелно. Модулът за корекция на положението на тялото гарантира, че упражненията се извършват правилно.

aktualizacje_2.png Ще получавате безплатни актуализации с нови упражнения и функции през първите 12 месеца.

Какво е налично в момента?

Станция Neuroforma

Neuroforma е една малка станция с големи възможности!

stojak_480x640_left.png Neuroforma е удобно средство, което се състои от голям екран, компютърна система, както и 3D оптична система, която дава възможност за прецизно наблюдение на дейността на пациента.

Устройството е стабилно и удобно за ползване. Можете лесно да го местите и да коригирате параметрите му съобразно нуждите на Вашите пациенти.

Цялата станция изисква само 6 квадратни метра площ за изпълнението на упражненията.

 

База двигателно-когнитивни упражнения

На ваше разположение са разнообразни упражнения, които могат да се адаптират за различни пациенти.

При работата си с Neuroforma, пациентите стоят или седят пред екрана, където виждат образа си заедно с виртуалните обекти, които се появяват около тях. Задачите на пациентите включват насочване на изображението им така, че да хванат, преместят, ударят, премахнат или избегнат предметите, които се показват на екрана.

Благодарение на използваната технология за виртуална реалност, пациентите получават незабавна обратна информация относно ефективността на упражненията (biofeedback). Интерактивният характер на упражненията, съчетан с интересните и разнообразни форми, мотивира пациентите да работят системно с програмата.

Neuroforma - baza ćwiczeń ruchowo - poznawczych do neurorehabilitacji. При упражненията в Neuroforma пациентите работят предимно с ръцете си. За да може да се упражнява с Neuroforma, пациентът трябва да може да ползва в някаква степен поне една от ръцете си.

Neuroforma съдържа упражнения, които благодарение на приложената парадигма на двойната задача, ангажират едновременно и двигателните и когнитивните функции.

Упражненията, които наблягат на двигателните функции, са разработени с цел да подобрят:

 • точността на движенията,
 • визуално-двигателната координация,
 • подвижността на ставите,
 • силата и издръжливостта на горните крайници и мускулите на гръбначния стълб.

Упражнения, насочени към подобряване на когнитивните функции допълнително включват и задачи за развиване на (наред с останалите):

 • процесите на възприятие,
 • процесите за вземане на решения,
 • вниманието,
 • паметта.

Пълната програма се допълва от упражнения за дишане и релаксация.

С ползването на Neuroforma, Вие имате на разположение постоянно нарастваща база от упражнения. Повечето упражнения съдържат 28 нива на трудност и от 4 до 10 диапазона на настройките за движение, които Ви позволяват да адаптирате упражнението съобразно способностите на пациента. Общо се получават почти триста комбинации!

 

Модул на сесии от упражнения

Създайте сами разнообразни модули на упражнения.

session_editor.png Стотиците конфигурации Ви дават възможност да адаптирате Neuroforma съобразно нуждите на пациентите, да планирате терапии за конкретни пациенти и да проверявате тяхното въздействие.

Разнообразието на сесии прави упражняването с Neuroforma приятна и увлекателна дейност за Вашите пациенти.

 

Модул за огледална терапия

С Neuroforma можете да използвате процедурите на огледална терапия по един безпрецедентен начин.

Neuroforma - moduł terapii lustrzanej. Neuroforma предоставя отделен модул за упражнения, в който - благодарение на иновативните 3D технологии - традиционното огледало е заменено с камера и екран. При ползването на модула от пациенти с хемиплегия, те се наблюдават на екрана докато извършват напълно симетрични движения с двете си ръце.

Модулът на Neuroforma за огледална терапия дава на пациентите свобода на движение, която е недостижима при традиционния подход, както и много реална представа за изображенията, възприемани от екрана.

 

Модул за настройка на параметрите на упражненията

Ползвайте готовите упражнения или ги изменете съобразно нуждите на Вашите пациенти.

screen_parameters.png Упражненията на Neuroforma са разработени по начин, който Ви позволява да работите с пациенти, които имат много малък обхват на движение в едната или и в двете ръце. Преди да стартирате едно готово упражнение, е необходимо да изберете нивото на трудност, броя повторения и обхвата на движение.

Можете лесно да промените настройките винаги когато пожелаете.

 

Модул с данни за пациента

Събирате информация за сесиите и наблюдавате резултатите на пациентите.

patients list С Neuroforma можете да добавите голям брой пациенти към базата данни. Можете да виждате информацията, която е била записана за даден пациент по време на сесиите му, в това число:

 • история на предишни упражнения,
 • постигнати резултати,
 • тенденции, които се наблюдават при по-дълги периоди от време.

Задаването на следващата сесия става лесно - на базата на информацията от предходните сесии, програмата ще предложи подходящи параметри на конфигурацията.

 

Модул за триизмерна корекция на положението на тялото

Neuroforma гарантира правилното изпълнение на упражненията от Вашите пациенти.

Положението на тялото на пациента е много важно както в началото, така и по време на упражненията. 3D модулът за положение на тялото решава ефективно този проблем посредством използване на иновативна технология за анализ на триизмерни изображения.

straighten-up.png

Преди и по време на упражнението пациентите получават незабавна обратна връзка:

 • ако не са застанали на правилното място,
 • ако позата им подсказва, че пациентът компенсира по някакъв начин,
 • или ако изпълняват упражнението неправилно.

Neuroforma може автоматично да открие всички тези нежелани ситуации.

 

Модул с мултимедийни инструкции

Neuroforma предоставя на пациентите ясни и лесно разбираеми указания как трябва да се изпълняват упражнения.

screen_operations.png Преди всяко упражнение, на пациентите се показва видео с инструкции, което им представя:

 • целта на упражнението,
 • началното положение на тялото,
 • начина на изпълнение на упражнението,
 • и двигателните и когнитивни функции, които се подобряват.

По време на упражнението пациентите също ще получат в реално време обратна връзка по отношение на тяхното изпълнение.

 

Благодарение на модула за мултимедийни инструкции в Neuroforma, Вашите пациенти могат да се упражняват самостоятелно, като рискът от неправилно изпълнение на упражненията е сведен до минимум.

Модул за обучение за контрол на равновесието

Neuroforma за центровете за рехабилитация Ви дава възможност да работите върху контрола на равновесието с пациенти, страдащи от неврологични и ортопедични заболявания и травми.

Модулът е много лесен и интуитивен за ползване. Всяко упражнение се предхожда от няколко секунди за сверяване на настройките, докато Kinect камерата и стабилометричната платформа отчитат положението на тялото на пациента. Упражненията са предназначени за пациенти с различно ниво на физическо състояние - всяко от тях съдържа най-малко 28 нива на трудност. Също така, настройките за изпълнение на упражненията Ви позволяват да изберете необходимата посока на навеждане, за да можете да я променяте за всеки един пациент.

За безопасност на пациентите, модулът за контрол на равновесието е снабден със специално предпазно перило. То може да се сгъне само за няколко секунди, за да се пести пространство, когато пациентите не се упражняват за контрол на равновесието.

Голямото разнообразие от инструменти прави упражненията от модула за контрол на равновесието подходящи не само за рехабилитация на пациенти с неврологични заболявания, но и за посттравматична и ортопедична рехабилитация.

Отзиви

Д-р на мед. науки Piotr Pietras, Втори медицински факултет към Медицинския университет на Варшава

Функцията, която Ви позволява да създавате и оценявате програми за рехабилитация, като същевременно предоставяте на пациента обратна връзка относно правилното изпълнение на определени упражнения, е подходяща добавка към стандартната рехабилитационна програма.

Отделение по неврологична рехабилитация, Централна клинична болница на Министерство на вътрешните работи и администрацията във Варшава

В отделението по неврологична рехабилитация около 30 пациенти получиха възможност да работят със системата Neuroforma. Според тях програмата е много полезна и те пожелаха да участват в упражненията с нея. Нашето мнение за програмата Neuroforma не би могло да бъде по-положително.

Jarcewo Care Home, лечебно-оздравително заведение

Neuroforma е безценно допълнение към двигателната рехабилитация на пациенти с мозъчен инсулт и пациенти с когнитивно увреждане. Пациентите възстановят изгубените функции по един лек и приятен начин, а реалните резултати им дават удовлетворение и ги мотивират за постигане на по-добри резултати.

Детски център за рехабилитация Zabajka 2

Според мен, това е едно наистина отлично допълнение към стандартния терапевтичен процес, което развива двигателните умения, координира и стимулира когнитивните процеси. Прилагането на Neuroforma в нашия многопрофилен пакет за рехабилитация подобри предлагането на нашия център, допринесе за подобряване на психомоторното състояние на много пациенти и ние искрено препоръчваме Titanis Sp. z o.o. като партньор за работа.